MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny...
fot. Adam Wojnar/archiwum Polska Press

Co można zjeść na cmentarzu? Niektóre przysmaki były znane jeszcze w czasach PRL-u. Poznaj regionalne produkty na Wszystkich Świętych

Obwarzanki odpustowe

Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny przysmak, który jest jedzony także na Wszystkich Świętych. Niewielkie obwarzanki są nanizane na sznurek i wyglądają jak wielkie korale. Robi się je z mąki, wody, soli, cukru i odrobiny tłuszczu. Mogą być posypane sezamem lub makiem.

Zobacz również

Groźny wypadek w Łącku. Trwa reanimacja jednej osoby. Na miejsce leci LPR

NOWE
Groźny wypadek w Łącku. Trwa reanimacja jednej osoby. Na miejsce leci LPR

Ciężarna Marina kibicuje Szczęsnemu. Dumnie pręży brzuszek w obcisłej kreacji

NOWE
Ciężarna Marina kibicuje Szczęsnemu. Dumnie pręży brzuszek w obcisłej kreacji

Polecamy

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Ci, którzy na statkach wyruszyli na morze - holenderskie mariny w epoce baroku

Ci, którzy na statkach wyruszyli na morze - holenderskie mariny w epoce baroku